brązowy napewno lepszy, poniewaz jest bardziej odżywczy, zawiera więcej błonnika. Polecam ryż parboiled, ponieważ po ugotowaniu jest bialy i smakuje jak normalny a do tego zawiera wiecej minerałów.
Zamiast tuńczyka świeża ryba morska, najlepiej tłusta. Ryż brązowy/basmati/parboiled, makaron pełnoziarnisty/durum. Nie wspomniałeś nic o sobie i celu, więc ciężko określić czy ilość składników odżywczych jest dobrze dobrana. Zmieniony przez - domer w dniu 2013-06-01 11:26:04
Jedynym skutecznym, w długofalowej perspektywie czasu, sposobem na redukcję tkanki tłuszczowej jest ułożenie zindywidualizowanej diety, która uwzględnia nasze preferencje. Nie bez powodu mówi się bowiem, że jedyna skuteczna dieta to taka, którą jesteśmy w stanie utrzymać. Co więcej dieta może być tak skonstruowana, że praktycznie możemy nie [...]
Ryż biały jakościowo już nie jest zbyt dobry, ale brązowy, parboiled, basmati, jak najbardziej. Może być tłuszcz i nie musi być to akurat twaróg. Mięso ryby, jaja, itp.
Podczas kształtowania sylwetki, czy to będąc na diecie masowej, czy będąc na diecie redakcyjnej, spożywanie węglowodanów nie jest zakazane. Węglowodany powinny stanowić główny udział naszej diety, gdyż są dobrym nośnikiem energii. Węglowodany podzielić można na węglowodany proste i złożone, nie trzeba i nawet nie powinno się eliminować żadnego z [...]
to nie chodzi o wielkość paczki tylko o cenę/kg ;-) w Selgrosie jestem regularnie i wg mnie Selgros jest słaby pod tym względem, makaron pełne ziarno ryż w najlepszej cenie jest w Makro (ryż 20zł za 5kg parboiled) a Auchan wybitnie nie po drodze, ale kiedyś sprawdzę :-D Zmieniony przez - kabo9 w dniu 2019-03-10 11:01:53
Pierwsza redukcja tkanki tłuszczowej u każdego powoduje strach przed spadkami mięśni. Tym, że stracimy sporo tego, o co pracowaliśmy tak ciężko w czasie budowy masy mięśniowej. Niestety trzeba pogodzić się z tym, że spadki będą. Jednak w ogólnej perspektywie niższy poziom tkanki tłuszczowej pozwoli później na budowanie lepszej jakości mięśni. [...]
a dlaczego prawie? jest coś czego nie ma na zdjęciu ;-D? są tacy którzy powiedzą że biały ryż to biała śmierć %-) e tam, bez przesady, po treningu to nawet lepszy biały i to rozgotowany żeby szybciej się trawił ;-) ja jadam parboiled bo mi najbardziej smakuje i jest najbardziej przewidywalny w gotowaniu ;-)
Siema. Ryż preparowany inaczej znany jest pod nazwą parboiled. Jest to długoziarnisty ryż biały poddany działaniu pary wodnej pod ciśnieniem. Dzięki temu najcenniejsze składniki przenikają z okrywy ziarna do jego środka. Poza tym nie klei się i jest trochę twardszy. Zawiera on również więcej cennych składników niż ryż biały m.in. wapnia, fosforu i [...]
[...] pełnego spektrum witaminy E (zawiera wszystkie osiem związków czyli cztery tokoferole i cztery tokotrienole) oraz fitosteroli występujących pod zbiorczą nazwą gamma-oryzanolu. Do czego potrzebujemy witaminy E i jak wielki może mieć ona potencjał leczniczy (antyzapalny, antyoksydacyjny) pisałam tutaj oraz tutaj. Ale to jeszcze nic w [...]
Podstawą zdrowej i odpowiednio zbilansowanej diety jest jej odpowiednie urozmaicenie. Stosuje się je nie tylko po to, aby posiłki, które spożywamy, nie nudziły się nam, ale przede wszystkim ze względu na ograniczenie możliwości występowania niedoborów witamin, składników mineralnych, enzymów, czy innych nutraceutyków. Zdecydowanie nie należy [...]
[...] przystanek 2,39/125g łosoś wędzony na zimno northlantica 14,99/op 250g 13,99/op 150g oliwa z oliwek carrefour 10,99/500ml na artykuły bio -10% z kuponem w aplikacji komosa ryzowa biała bio 10,45/400g olej słonecznikowy bio 11,99/750ml orzechy nerkowa 59,99/kg migdały 39,99/kg pomelo 4,99/kg a 3,99/kg z kuponem w aplikacji pomarancze duzy [...]
Dobra to teraz ja wrzócę swój przepis Gotujemy ryż , najlepiej "Parboiled" 100g, najbardziej do tego pasuje. Po ugotowaniu odczekujemy sobie jakiś czas, tak aby ryż nie był już bardzo gorący. Potem z licznych zapasów domowych wybieramy jednego średniej wielkości banana i kroimy go w drobną kostkę, po czym dodajemy go do do ryżu. [...]
Ryż jest jednym z najbardziej popularnych źródeł węglowodanów w dietach osób dbających o swoje zdrowie i kształtujących sylwetkę. Obecny jest w prawie każdej diecie, jako element posiłku i dodatek do mięs, ryb, nabiału, czy jaj. Stanowi podstawę wyżywienia 1/3 ludności świata. Jest on rodzajem zboża z rodziny wiechlinowatych. Obejmuje aż 25 [...]
Ułożyłem taka dietkę: DZIEŃ TRENINGOWY: 1. koktail z płatków owsianych, odżywki biąłkowej ,słonecznika i kilku mrożonych truskawek, migdały 2 i 3. filet z indyka/kurczaka/schab lub udka z warzywami i po 25 gr ryżu parboiled, oliwa 4.przed treningiem tuńczyk, brokuły ryż lum makaron razowy (30-50 gr). 30 minut przed treningiem aminokwasy GF i [...]